Cijena nije jedina stvar koju trebate gledati kada kupujete print na slikarskom platnu canvasu. Jedino što sami možete napraviti je da pripremite kvalitetnu fotografu. Pri tome ne mislim na motiv nego na kvalitetu fotografije (rezolucija, DPI…).

Do sada su prevladavala tehnologija printanja s bojama na vodenoj bazi. Problem s tom tehnologijom je što takve boje blijede te problem kada koja kap vode ili neke tekućine završi na slici koja se tada razlije. Mi koristimo eco solventnu tehnologiju s kojom nema takvih problema. U ovom videu ćete vidjeti test koji smo radili s vinskim octom kojim smo polili sliku što nije ostavilo nikakvog traga. Mnogi zbog uštede koriste zamjenske boje umjesto originalnih koje su i do deset puta skuplje. Problem s zamjenskim bojama da nemaju kvalitetu kao originalne tako da se dogodi da boje nisu u pravim nijansama kakve bi trebale biti, trajnost i gustoća se također razlikuju od originalnih boja.

Slijedeća stvar je platno. Postoji mnogo različitih materijala različite kvalitete i različite cijene. Od poznatih i priznatih firmi do anonimnih kineskih proizvođača. Mi koristimo najkvalitetnija platna. Letvice na koje se razvlači platno je također bitna stavka. Provjerite kako izgledaju vaše letvice, koje su debljine i širine. Da li imaju ispupčen rub s prednje strane tako platno bude napeto poput bubnja bez da se naslanja na cijelu širinu letvice. Da li postoje utori koji bolje povežu kutove. Da li vaše letvice imaju klinove koji omogućuju napinjanje platna kada se za par godina malo opusti? Kada pregledavate cijene pogledajte da li taj proizvod zadovoljava kvalitetom ove standarde jer se može dogoditi da dobijete ono što ste platili.

Više o našoj ponudi canvasa pogledajte ovdje