Prvo da objasnim na koje magnete točno mislim. U nas je uobičajeno da auto škole na vratima imaju žute magnete ili magnetske folije na kojima je istaknuta oznaka ali isto tako moguće je napraviti reklame koje imaju digitalni print u punom koloru. Na prvi pogled takva magnetska folija izgleda kao naljepnica. Prednost magneta je u tome što se može skidati i stavljati na razna vozila. Magneta ima različite kvalitete i važno je da imate magnet najbolje kvalitete da se nakon prve vožnje s novim magnetom na Vašem vozilu ne pitate gdje je nestala vaša marketing investicija.magneti za vozilo

Reklame ili natpisi na magnetskim folijama ili popularno zvani magneti imaju višestruku ulogu. Njihova glavna uloga u većini slučajeva je oglašavanje ali mogu poslužiti i za druge svrhe. Magneti za aute ili vozila općenito su zgodni jer jednostavni za dizajniranje, relativno povoljne cijene kada se usporede s drugim marketinškim alatima te su jednostavni za postavljanje i uklanjanje. Mnogi se odlučuju za magnete za svoja vozila jer se jednostavno postavljaju ili mijenjaju kada više nisu potrebni.

Ako koristimo magnete za vozila kao marketinški alat oni mogu bili poput mobilnog banera ili billboarda. Možete na njih staviti bilo kakvu informaciju koja Vam može pomoći da privučete klijente ili kupce. Auto saloni mogu premještati magnetnu foliju na kojoj mogu biti informacije poput: novo!!!, Akcija, Popust i sve što vam padne na pamet. Kada vam prestane potreba ili završi promocija magnet jednostavno spremite do sljedeće prilike. Nema branše u kojoj se ne može koristiti ovakav marketinški alat. Potrebno je samo nekoliko dobro izabranih riječi ili dobra slika da bi se privukla pažnja potencijalnih potrošača.

Magnet za autoMagnetske folije za vozila su također sredstvo pomoću kojeg kompanije mogu potencijalnim kupcima ili potrošačima poslati poruku ili obavijest o novom proizvodu ili usluzi. Bitno je da se ne pretjera s količinom teksta jer prosječan magnet privuče pažnju samo na par sekundi pa ovdje vrijedi pravilo “manje je više”.

Mali poduzetnici koji nemaju velike marketinške budžete trebaju način da se vidi tko su i što nude a upravo je ovo jedan od dobrih načina da tako nešto postignu. Ako ste pratili moj blog onda znate da sam deset godina bio McDonald’sov franšizer. Već sam spominjao da smo svaki mjesec dobivali marketinški materijal za česte promocije i predstavljanje nekih proizvoda. Mali fast food-ovi, mali restorani, picerije i slični objekti moraju se natjecati s lancima poput McDonald’s-a i drugih da bi došli do vjernih gostiju. Nekoliko magneta za vozila mogu pomoći da se okolina informira o super restoranu koji je tek otvoren ili već posluje godinama, o novom cateringu, o tome da vaš fast food ima akciju … Osim ovoga magnete možete iskoristiti da oglasite potražnju za sezonskim radnicima, o početku nekog tečaja s tim da taj magnet možete sljedeće godine ponovo koristiti za istu svrhu.

Na kraju molim Vas da provjerite jeli vozilo ima metalnu karoseriju. Nemojte mi slati mailove tipa “magnet mi se ne može zalijepiti za Smart”.